Har du noen gang ønsket at du bare
kunne trylle bort smerten ved nålestikk?

Emla (lidokain+prilokain). Krem 25 mg/g + 25 mg/g og medisinert plaster 25 mg/25 mg: Reseptfritt legemiddel. Brukes i samråd med lege eller helsesøster som lokalbedøvende middel på huden, før f.eks. nålestikk og mindre hudoperasjoner. Forsiktighetsregler: Skal ikke brukes på for tidlig fødte spedbarn. Skal ikke brukes på hudområder med utslett, kutt, skrubbsår eller andre åpne sår, i eller nær øynene, i nesen, ørene eller munnen, i endetarmsåpning eller på kjønnsorganer. Ved atopisk dermatitt skal virketiden være maks 30 minutter. For mer informasjon ta kontakt med lege eller apotek. Les pakningsvedlegget nøye før bruk. Oppdatert 16.12.2021.

Hva med Emla?

Nålestikk kan være en prøvelse. Spesielt dersom du har et barn som er redd for nåler. Emla kan bidra til å gjøre det lettere å håndtere både din egen og ditt barns vonde opplevelse – og mulig avdramatisere blodprøvetaking og vaksinasjoner.

Hvorfor bruke Emla

Hater du nåler…

Nålestikk er en uunngåelig del av ditt barns liv. De får vaksiner, kan ha behov for å ta en blodprøve eller må få satt en kanyle om de havner på sykehus. Men nålestikk kan gjøre vondt – og ubehandlet smerte kan føre til at barnet utvikler en redsel for nåler.

Emla kan bidra til å gjøre det lettere å håndtere både din egen og ditt barns vonde opplevelse.

…kanskje Emla kan bli din redning?

Emla kan lindre smerten fra et nålestikk, noe som på sin side kan redusere stress og ubehag hos barnet ditt.

Emla er et lokalbedøvende legemiddel som gjør at huden blir nummen i en kort tidsperiode. Legemidlet selges uten resept på ditt lokale apotek eller nettapotek, og finnes som både krem (inkl. dekkplaster) og plaster (ferdiglaget med krem). Begge deler er godkjent til voksne og barn i alle aldre (med unntak av premature spedbarn) og har vært på det norske markedet i mer enn 20 år (krem godkjent 1987, plaster godkjent 1995).

Emla kan redusere smerten ved nålestikk

Planlegg i god tid når du skal bruke Emla på barnet ditt, ettersom Emla må påføres minst en time før nålestikk. Dersom barnet ditt er yngre enn 12 måneder skal imidlertid Emla bare sitte på i 1 time. Hos barn under 3 måneder er det særlig viktig at Emla fjernes etter 60 minutter. Hos barn med en kløende hudsykdom som heter “atopisk dermatitt” skal Emla ikke sitte på i mer enn 30 minutter. Mengden krem eller antall plaster som skal brukes, og hvor lenge det skal virke, avhenger altså av barnets alder. Gå derfor til vår ”Hvordan bruke Emla” underside for å finne ut mer om hvordan bruke Emla på best mulig måte.

Emla krem 5 g tube og 3 dekkplastre

Emla medisinsk plaster – 2 stk

Brukes i samråd med lege eller helsesøster som lokalbedøvende middel på huden, før f.eks. nålestikk og mindre hudoperasjoner. Forsiktighetsregler: Skal ikke brukes på for tidlig fødte spedbarn. Skal ikke brukes på hudområder med utslett, kutt, skrubbsår eller andre åpne sår, i eller nær øynene, i nesen, ørene eller munnen, i endetarmsåpning eller på barns kjønnsorganer. Les pakningsvedlegget nøye før bruk. For mer informasjon, ta kontakt med lege eller apotek.