Emla Cream brave face

Lid mindre for skjønnheten!

Køb her

Lid mindre for skjønnheten!

Bruk Emla krem for å minske smerten under kosmetiske behandlinger med nåler eller laser

Emla (lidokain+prilokain). Krem 25 mg/g + 25 mg/g og medisinert plaster 25 mg/25 mg: Reseptfritt legemiddel. Brukes i samråd med lege eller helsesykepleier som lokalbedøvende middel på huden, før f.eks. nålestikk og mindre hudoperasjoner. Forsiktighetsregler: Skal ikke brukes på for tidlig fødte spedbarn. Skal ikke brukes på hudområder med utslett, kutt, skrubbsår eller andre åpne sår, i eller nær øynene, i nesen, ørene eller munnen, i endetarmsåpning eller på kjønnsorganer. Kan forårsake irritasjon og kjemiske brannskader i øyne. Ved atopisk dermatitt skal virketiden være maks 30 minutter. For mer informasjon ta kontakt med lege eller apotek. Les pakningsvedlegget nøye før bruk. Oppdatert 20.12.2023

Hvorfor bruke Emla ved kosmetiske behandlinger?

Overveier du kosmetiske injeksjoner, microneedling på små hudområder eller hårfjerning med laser av mindre hudområder? Prøv Emla krem - et godkjent legemiddel som benyttes for å redusere smerten ved behandlinger utført med nåler eller laser.

Emla har bidratt til å redusere smerten ved behandlinger med nåler i Norge i mer enn 30 år, og kan kjøpes reseptfritt på ditt lokale apotek og hos godkjente nettapotek.

Hvilke kosmetiske behandlinger kan jeg bruke Emla lokalbedøvende krem til?

Her er et utvalg av eksempler på kosmetiske behandlinger med nåler eller laser hvor Emla krem kan benyttes. Snakk med din lege, sykepleier eller behandler dersom du er i tvil.

Hårfjerning med laser av mindre hudområder

Hårfjerning med laser av mindre hudområder

Microneedling/dermarolling på mindre hudområder

Microneedling/dermarolling på mindre hudområder

Lip/facial fillers

Lip/facial fillers

Emla kan også benyttes ved mindre hudoperasjoner.

Kjøp Emla krem før din neste kosmetiske behandling

Emla Packshot 5pc tube and dressing

Kjøp Emla krem før din neste kosmetiske behandling

Hvor kan Emla kjøpes? Du kan kjøpe Emla krem i apotek eller via et godkjent nettapotek her.

Kjøp Emla chevron icon down

Før du påfører Emla krem

Tube and time icon
 • Trinn 1 (av 2)

  En tube med 5 g er nok til mindre hudområder som ved f.eks. lip fillers. Du må ikke bruke mer krem enn nødvendig (cirka 1,5 g/10 cm2 i 1-5 timer). Snakk gjerne med din lege, sykepleier eller behandler hvor du skal påføre Emla krem.

 • Trinn 2 (av 2)

  Emla krem trenger tid for å bedøve huden, så vær sikker på at du har tilstrekkelig med tid til å påføre kremen innen behandling. Det tar normalt 1 time før du oppnår full effekt av Emla, men virkningen kan være raskere dersom du bruker kremen i ansiktet (ca. 30-60 minutter).

Når du bruker Emla krem

Tube icon
 • Trinn 1 (av 3)

  Sjekk at hudområdet som skal bedøves er rent, tørt og fritt for makeup eller olje. Hvis det er nødvendig å barbere seg før behandlingen skal du gjøre det før du tar kremen på. Dersom du bruker Emla på nybarbert hud: opptak av virkestoffet gjennom huden er muligens forsterket. Det er viktig at du følger anbefalt dosering og virketid som beskrevet nedenfor i avsnitt «Hvordan du bruker Emla».

 • Trinn 2 (av 3)

  Påfør Emla på hudområdet som skal bedøves. Kremen skal ikke gnis inn i huden ettersom du trenger et tykt lag for at oppnå den bedøvende effekten. Bruk ikke Emla i munnen og unngå å bruke Emla nær øynene.

 • Trinn 3 (av 3)

  Dekk det innsmurte området med et lufttett plaster (bruk evt. plasteret fra pakken, du kan også bruke plastfolie) slik at de aktive ingrediensene absorberes i huden og ikke blir tørket av. I forbindelse med visse typer behandlinger i ansiktet er det muligens ikke praktisk å bruke plaster eller plastfolie.

Etter at du har påført Emla krem

Tube icon
 • Trinn 1 (av 2)

  Umiddelbart før behandlingen skal du eller din behandler fjerne plastret og tørke bort kremen.

 • Trinn 2 (av 2)

  Når Emla krem er fjernet vil huden som regel være bedøvet i minst 2 timer. Virkningstiden kan være kortere dersom du bruker Emla i ansiktet.

Document Download

Pakningsvedlegg

Les alltid pakningsvedlegget nøye før bruk av Emla krem. Pakningsvedlegget kan du finne her:

Emla krem – last ned chevron icon down

Ofte stilte spørsmål

Få svar på de vanligste spørsmål om Emla krem og plaster.

Les mer chevron icon down

how to apply

Emla og tatoveringer?

Planlegger du å få eller fjerne en mindre tatovering? Emla krem reduserer smerten i huden og kan gjøre prosessen mindre smertefull.

Les mer chevron icon down