Emla Cream people

Vurderer du å få eller fjerne en mindre tatovering?

Køb her

Vurderer du å få eller fjerne en mindre tatovering?

Prøv Emla krem

Emla (lidokain+prilokain). Krem 25 mg/g + 25 mg/g og medisinert plaster 25 mg/25 mg: Reseptfritt legemiddel. Brukes i samråd med lege eller helsesykepleier som lokalbedøvende middel på huden, før f.eks. nålestikk og mindre hudoperasjoner. Forsiktighetsregler: Skal ikke brukes på for tidlig fødte spedbarn. Skal ikke brukes på hudområder med utslett, kutt, skrubbsår eller andre åpne sår, i eller nær øynene, i nesen, ørene eller munnen, i endetarmsåpning eller på kjønnsorganer. Kan forårsake irritasjon og kjemiske brannskader i øyne. Ved atopisk dermatitt skal virketiden være maks 30 minutter. For mer informasjon ta kontakt med lege eller apotek. Les pakningsvedlegget nøye før bruk. Oppdatert 20.12.2023

Hvorfor bruke Emla når du skal tatoveres eller fjerne en tatovering?

Emla krem er et godkjent legemiddel til lokalbedøvelse av huden og kan hjelpe deg når du skal ta en mindre tatovering. Emla kan også brukes til å bedøve huden hvis du skal fjerne en mindre tatovering med laser.

Emla har bidratt til å redusere smerten ved behandlinger med nåler i Norge i 30 år, og kan kjøpes reseptfritt på ditt lokale apotek og hos godkjente nettapotek.

Kjøp Emla krem før din neste tatovering eller ved fjerning av tatovering

Emla Packshot 5pc tube and dressing

Kjøp Emla krem før din neste tatovering eller ved fjerning av tatovering

Hvor kan Emla kjøpes? Du kan kjøpe Emla krem i apotek eller via et godkjent nettapotek her.

Kjøp Emla chevron icon down

Før du bruker Emla

Tube and time icon
 • Trinn 1 (av 2)

  En tube med 5 g er nok til mindre hudområder. Du må ikke bruke mer krem enn nødvendig (cirka 1,5 g/10 cm2 i 1-5 timer). Snakk gjerne med din behandler hvor du skal påføre Emla krem.

 • Trinn 2 (av 2)

  Emla krem trenger tid for å bedøve huden, så vær sikker på at du har tilstrekkelig med tid til å påføre kremen innen behandling. Det tar normalt 1 time før du oppnår full effekt av Emla, men virkningen kan være raskere dersom du bruker kremen i ansiktet (ca. 30-60 minutter).

Når du skal påføre Emla krem

Tube icon
 • Trinn 1 (av 3)

  Sjekk at hudområdet som skal bedøves er rent og tørt. Hvis det nødvendig å barbere seg før behandlingen skal du gjøre det før du tar kremen på. Dersom du bruker Emla på nybarbert hud: opptak av virkestoffet gjennom huden er muligens forsterket. Det er viktig at du følger anbefalt dosering og virketid som beskrevet nedenfor i avsnitt «Hvordan du bruker Emla».

 • Trinn 2 (av 3)

  Påfør Emla på hudområdet som skal bedøves. Kremen skal ikke gnis inn i huden ettersom du trenger et tykt lag for at oppnå den bedøvende effekten. Bruk ikke Emla i munnen og unngå å bruke Emla nær øynene.

 • Trinn 3 (av 3)

  Dekk det innsmurte området med et lufttett plaster (bruk evt. plasteret fra pakken, du kan også bruke plastfolie) slik at de aktive ingrediensene absorberes i huden og ikke blir tørket av. I forbindelse med behandlinger i ansiktet er det muligens ikke praktisk å bruke plaster eller plastfolie.

Etter at du har påført Emla krem.

Tube icon
 • Trinn 1 (av 2)

  Umiddelbart før behandlingen skal du eller din tatovør fjerne plastret og tørke bort kremen.

 • Trinn 2 (av 2)

  Når Emla krem er fjernet vil huden som regel være bedøvet i minst 2 timer.

Document Download

Pakningsvedlegg

Les alltid pakningsvedlegget nøye før bruk av Emla krem. Pakningsvedlegget kan du finne her:

Emla krem – last ned chevron icon down

Ofte stilte spørsmål

Få svar på de vanligste spørsmål om Emla krem og plaster.

Les mer chevron icon down

how to apply

Emla og kosmetiske behandlinger?

Vurderer du å booke en avtale for kosmetisk behandling? Emla kan brukes for å behøve huden, f.eks. ved lip fillers eller hårfjerning med laser av mindre hudområder, slik at du reduserer smerter i huden der behandlingen skjer.

Les mer chevron icon down